Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

Opskrift: Tomatsalat med basilikum og mozzarellaskiver

Tomatsalat smager fuldstændigt fantastisk – og så er det en ret, der med sine få ingredienser er utroligt nem at lave. I nedenstående afsnit kan du læse mere om, hvordan du laver en lækker og frisk tomatsalat med basilikum og mozzarellaskiver.

Hvis du vil lave en ret, der smager af sommer, finder du formentlig ikke en bedre kandidat end tomatsalat. Særligt den variant, der indeholder mozzarella og basilikum smager af sydens sol, men den går på alle årstider.

Tomatsalat er fremragende med solmodne danske tomater

Om sommeren har den dog virkelig sin berettigelse, da du kan servere den med solmodne danske tomater fra egen have. Friske tomater smager fuldstændigt fantastisk, når de er solmodne i den danske sol – og gerne fra eget drivhus eller i haven.

Om sommeren er det næsten din pligt at spise solmodne tomater. De danske tomater smager fantastisk, og derfor går de forrygende i en tomatsalat med gode ingredienser – og så er det bare utroligt nemt at lave, hvilket igen giver plus på kontoen.

Det bedste fra det italienske køkken

Noget af det, der kendetegner det italienske køkken, er dets simplicitet. Selvom der er tale om minimalistiske retter, smager de fuldstændigt fantastisk – og det er ofte nemt at lave, selv for én, der ikke er en haj i køkkenet.

Tomatsalat er ingen undtagelse, for du finder ikke en ret, der er nemmere at lave. Den fungerer godt som både forret, hovedret og mellemmåltid. Det afhænger udelukkende af, hvor stor en portion du tilbereder.

Ingredienser

Du bør starte med dressingen, før du går i gang med selve tomatsalaten. Det giver den mulighed for at stå og trække, så den virkelig optager smag – og det er helt essentielt for retten, da den ellers kan blive for simpel.

Dressing:

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk flagesalt

Tomatsalat:

  • 500 gram danske solmodne tomater
  • 1 rødløg
  • 100 gram mozzarella
  • 1 kvist basilikum

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande dressingen sammen, så den kan nå at stå og trække lidt, før du går i gang.
  2. Snit rødløget i fine skiver, så smalle som du overhovedet kan.
  3. Vend tomaterne i rødløg og frisk basilikum – skær dem eventuelt ud, hvis de er store i størrelsen.
  4. Fordel tomater, rødløg og basilikum ud på et fad.
  5. Fordel dressingen over tomatsalaten.
  6. Serveres ved stuetemperatur.

Vil du have mere inspiration til madlavning?

Hvis du vil ønsker inspiration til flere lækre opskrifter, eller du har behov for anbefaling af en køkkenmaskine, så besøg Gastroworld.dk, hvor du både kan finde opskrifter, anmeldelser, købsguide og alt derimellem.